De fleste nordmenn kjenner til historien om lommemannen. For de som ikke gjør det, så kan det lønne seg å ta en kikk på nettsiden: lommemannen-kripos.no/ . Dette er en av de få serie-overgriper sakene som vi kjenner til i Norge. Det betyr ikke at den er den eneste. Det betyr bare at dette er den eneste man har klart å fange opp via overvåkningskamera og digitale medier. For serieforbrytere vil det nok alltid være.
Det som gjorde denne saken så spesiell for media, var selvsagt alt det tilgjengelige materialet. Bilder, filmer og fantomtegninger gjorde denne figuren kjent, men dette har alltid vært omdiskutert. En teori er nemlig at serieforbrytere elsker oppmerksomheten de får fra media. Derfor tok det også lang tid før man begynte å se bilde materiale fra denne saken.
Når bildematerialet først ble publisert, så viste dette seg å hjelpe saken. Det er heller ikke bevist at man bildematerialet fristet andre til å kopiere denne forbryteren. Dette er noe man frykter og ikke minst, det er noe man har sett spesielt i USA. Bilder, filmer og omtale har vist seg å friste andre til å følge i fotsporene til den første forbryteren. Dette ødelegger for bevis og flere uskyldig må lide. Så selv om det var korrekt i denne saken, håper jeg at påtalemyndigheten i Norge fortsetter å være forsiktig med denne type publisering.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>