Litt historie

Det var sannsynligvis klostervesnet som introduserte urter, og spredte kunnskap om bruk av urter i Norge. Lovbefestet humledyrking er kjent fra ca. år 1000, da humle skulle dyrkes ved hver manns gård. Etterhvert som kunnskapen om urter økte, lærte en seg å lage medisinske uttrekk av planter. Blad og blomst av aromatiske planter er den eldste drikken vi kjenner her til lands.

Organisert dyrking

Etter en tid hvor tradisjonen med bruk av urter gikk tapt, har urter igjen kommet inn i norske kjøkken. Organisert dyrking av urter i Norge kom igang igjen i 1993. I dag dyrkes det nærmere 50 urte- varianter her i landet.

Urtene er fri for tilsetningsstoffer og tilbys i sin naturlige form, foredlet ved tørking. Tørking er en enkel og eldgammel konserveringsmetode.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>